Gästinlägg: En hyllning till 80-talet

Det glada 80-talet – stilar och stilikoner
Pudelfrisyrer, tuperade hår och tonvis med hårspray. Hockeyfrillan: Business in front – party in the back. Michael Jackson, Madonna, rullskridskor och MTV. Fräcka leopardmönster och vilda zebraränder. Mer hårspray. New generation och Musse Pigg. Neonfärger, massor med smink och solariebränna. Glöm Less is more – på det glada 80-talet var det tvärtom: More is more.

Vem älskar inte 80-talet? Vi välkomnar den färgglada tidsepoken tillbaka i våra liv – åtminstone i årets modetrender, i en ny modern tolkning. Gotta dig i några av de mest stilsäkra trenderna 2019. Ge garderoben nytt liv med kläder och accessoarer i alla möjliga pastellfärger. Ljusa nyanser som cerise, mintgrön, turkos och blått. Byxor med höga midjor, fransar och kavajer i oversize-modell.

Stilikonerna Madonna och Michael Jackson

Det fina under 80-talet var att man tog ut svängarna, vågade experimentera och prova nya 80-tals kläder. Ibland funkade det, ibland inte. MTV började även att sändas i tv-rutorna och hade sin storhetstid under 80- och 90-talen. Artisterna blev naturliga stilbildare genom sina musikvideos.

Madonna var en av 80-talets självklara ikoner med sina stilsäkra outfits. Oavsett om hon var klädd i en rebellisk 80-tals look, hämtade inspiration från Marilyn Monroes signaturstil eller rockade röda mattan i glitter och glamour har hon alltid legat steget före och bjudit på extravaganta klädstilar genom åren. Michael Jackson var förutom en legendarisk musikartist, även en stor modeikon inom rockmodet. Han hade en uppseendeväckande stil och det var inte ovanligt att se honom i utsmyckade outfits.

cool stuff logga

star wars maskerad

Hos oss kan du tyvärr inte se några star wars dräkter. Vi rekommenderar att du kollar in butikerna nedan istället. Star wars […]