80-talssmycken

80-talssmycken är ofta som mycket var på 80-talet – det var coolare om det syntes från minst 100 meters avstånd. Vanligt att se är till exempel halsband i starka och glada färger eller stora örhängen som nästan hänger ner till nacken. Här är sidan du kan hitta de perfekta tillbehören för att matcha din övriga utklädnad med.

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

80 tals smycken

Stora, vågade och färgglada smycken

Till skillnad från tidigare årtionden skulle 80-talssmycken, i likhet med övriga plagg, gärna vara stort, vågat och med ljusa, starka färger. Idag och innan 80-talet ska det snarare vara diskret och litet. Även om stora örhängen till viss del är inne idag, var det inget mot hur det var under 80-talet.

Många fick nöja sig med smycken som såg ut att vara gjort av ett exklusivt material, men som inte var det. Att ha en stor guldkedja runt halsen var för dyrt för många då och är det även idag. I och med att storleken var väldigt viktig, fick de flesta helt enkelt söka sig till konstgjorda material.

Typer av smycken

Allt från örhängen (gärna i form av stora ringar) och vågade halsband till armband i neon – Smyckestrenderna på 80-talet speglade resten av årtiondets mode.

Örhängen

Örhängena kunde stjäla en stor del av en 80-talsoutfit. De var stora och hängde inte sällan ner över nacken och under haken. De skulle gärna vara i guld och i olika tjocklekar. Inte sällan var de ett komplement till stora guldknappar på kavajer och jackor.

Halsband

Stilen på halsband varierade en hel del. Både män och kvinnor kunde bära allt från stora kedjor till pärlhalsband i olika storlekar och färger. Kedjorna var ofta i guld eller såg ut att vara av guld.

Ringar

Ringar var betydande del i en vanlig 80-talsoutfit. Man bar dem både under dagen och på kvällen. Inte sällan skulle de utstråla självförtroende eller status, men ofta bars det för att det helt enkelt skulle vara snyggt.

Armband

Om du inte var med under 80-talet, kan du säkert vid det här laget gissa hur armbanden såg ut. De var stora, i starka färger och skulle gärna göra ett tydligt statement. Yngre brukade ofta armband av plast eller neon, medan mer exklusiva material i en högre grad kunde synas hos de lite äldre delarna av befolkningen.

Länkvän.se

jonbar