70 tals kläder

70 tals kläder. ABBA, David Bowie eller Ozzy Osbourne? Ett par snygga 70 tals kläder är perfekt för festen. Utsvängda jeans, träskor och en skinnpaj så är du redo. Men det finns betydligt fler attiraljer, plagg och accessoarer än så att kika på, här på sidan. 

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

70-talet kan beskrivas som ganska romantiskt. Många inom modevärlden har en fäbless för årtiondet, bland annat på grund av friheten som präglade trenderna. Kreativitet och just frihet var två starka ledord för 70 tals kläder och för 70-talet i allmänhet. 70 tals kläder

Denim betydande för 70 tals kläder

Det är svårt att förneka jeanstygets betydelse för 70 tals kläder. Något som var vanligt var att i princip köra en outfit med nästan bara denim, till exempel jeans, jeansskjorta och/eller jeansjacka. För 70 tals kläder var denim helt enkelt betydande.

Har du många jeansplagg hemma kan du göra en egen 70 tals out fit relativt enkelt. Har du till exempel ett bar vanliga blåjeans och en jeansjacka kommer du långt. Dock krävs det då att jobba med andra detaljer för att verkligen få till den där speciella looken som 70 tals kläder har. Till exempel kan du jobba med bandanas, träskor för få en riktig 70 tals känsla.

Skinnjackorna på 70-talet

Skinnjackor är visserligen mycket populärt än idag, men de kan sägas ha haft en särskild betydelse under 70 talet. Att ha biker-skinnjackor blev särskilt populärt efter punkens intåg. fBand som The Clash, Ramones och Sex Pistols sågs alla regelbundet bära dessa skinnjackor. Har du en skinnjacka hemma kan du möjligtvis få till en bra 70 tals outfit därhemma. Jackan bör kombineras med en tajt t-shirt, tajta jeans och ett par tidsenliga skor. Ett par converse kan fungera bra för ändamålet. Tänk även på att håret är viktigt. Är du herre bör du ha långt hår, gärna med lugg eller mittbena.

70 tals mode gör comeback

Precis som med både 80- och 90-talsmode har 70 tals mode gjort viss comeback. Under 2015 kunde vissa tidstypiska trender ses ha gjort återkomst i modevärlden. Att klä sig med 70-talsinluenser är inte särskilt ovanlig idag. Ofta gör man det då ganska diskret, och kanske inte vandrar runt i träskor, utsvängda jeans och långt hår med lugg eller mittbena. Åtminstone inte allt det här tillsammans. Däremot kan de gärna bäras en och en utan att göra några större trendbrott idag. Just utsvängda jeans har åter blivit populärt, likaså träskor till viss del.

70 tals klänning

70 tals kläder

En vacker 70 tals klänning är ett bra alternativ för damer som ska på 70 tals fest. Dock kan man jobba med flera detaljer, och inte bara nöja sig med klänningen. Till exempel var det vanligt att man kombinerade mellanlånga klänningar med höga läderstövlar i olika färger. En 70 tals klänning är just det – bara en klänning – och det krävs mer få att få till den där riktiga 70 tals känslan.

 

 

jonbar