80 tals smink

Här nedan har vi samlat diverse produkter som passar för dig som är ute efter maskerad smink i 80-talsstil . 80 tals smink förknippas i hög grad med starka färger. Det får gärna vara turkos, blått, lila, rosa, mintgrönt, gult eller cerise. Dessa färger matchas givetvis med lika färgstarka leggings, benvärmare, örhängen och armband för en perfekt 80 tals outfit. Det här kan kombineras med chockrosa eller starkt röda läppar samt en tydlig markering av kinder med rouge. 

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

80-talssmink80 tals sminksmink 80 talet

På den här sidan har vi valt ut sminkprodukter som kommer göra det enkelt för dig att få till en ritkigt 80-talslook. Något annat som inte bör glömmas bort är håret. Här hittar du även hårspray, våffeltångar och annat som gör att ditt hår reser 30 år bakåt i tiden.

Exempel på hur du sätter på 80 tals smink – steg för steg

  1. Börja lägga en bas med foundation som är mörkare än din hudton.
  2. Lägg därefter på rougen. Detta i form av ett sträck från kinden, bak ända till örat samt upp mot tinningarna. Snåla inte på rougen!
  3. Lägg på ögonskugga över hela ögonlocket – men sluta inte där. Lägg även på ut mot sidorna och upp mot ögonbrynen. Det här ger dig något av en ”kattögon-effekt”. Skuggorna bör helst läggas i olika toner.
  4. Måla läpparna i en stark färg som matchar med rougen.
  5. Fyll i ögonbrynen – de skall vara starka, tjocka och markerade.

Den här steg-för-steg-guiden kan fungera som en mall. Experimentera vilt vad gäller färger. Glöm för all del inte att överdriva – det som känns som känns lite för mycket nu var ofta lite för lite på 80 talet.

Du kan använda dig av bilderna ovan för att ta inspiration med färger. Ögonbrynen kan till exempel målas i en helt egen färg (som gärna bör matcha övrigt smink så klart). 80 tals smink handlar mycket om att våga och att vara utstickande, lite tvärtemot hur det är idag.

Matcha med smycken

På sidan 80-talssmycken kan du hitta detaljer att matcha ditt smink med. Det kan vara bra att på förhand veta vilken smycken man ska (eller vilken färg man vill ha på sminket). Det ena bör matcha det andra helt enkelt. Blå eller gul ögonskugga kan med fördelas matchas med armband och örhängen i samma färger. Hoppas att den här guiden gav dig inspiration, så att du känner att du är redo att sätta på ditt 80 tals smink själv. Lycka till!

 

jonbar